FotografieGrafiek en multiplesKunstMemorabiliaModerne en hedendaagse kunstNL HighlightNRC veilingen

NRC Veilingen 10 ! een onverwacht overvloedige jubileumveiling

Lezers van een kwaliteitskrant zullen ook wel kwaliteit aan de muur willen hebben. Dat was de gedachte achter het concept van NRC Veilingen nu krap vijf jaar geleden. Wie kon toen vermoeden dat we in onze tiende veiling reeds zo veel kwaliteit zouden kunnen aanbieden. Een volbloed Willink die een kleurrijke en vooral indrukwekkende optocht zou aanvoeren. Twee La Fargues met een provenance om een diepe buiging voor te maken komen van de Prinsen van Rostov, via de Unicorno-verzameling van Saam en Lily Nijstad. Uit de familie Mondriaan, uit die van Bram van Velde, uit de collecties van Benno Premsela, Peter Plasman, Hans Appenzeller, Pat DiCicco en van vele honderden NRC-lezers, alleen al qua goede komaf is er teveel om op te noemen. Voorts zijn er meesterwerken ingezonden van Isaac IsraelsCharles LeickertJan Sluijters, van Sir Elton John’s favoriete fotograaf Ruud van Empel, van Erwin OlafJan Fabre en er is een verrukkelijk pointillistisch zomertafereel van Johan Aarts, een vermoedelijk unieke RietveldstoelKeith Haring en Andy Warhol, van de laatste een hele verzameling net als van tekeningen van Jan Schoonhoven en van verwante kunstenaars, inclusief een topstuk, zo niet het ultieme Nulrelief van Herman de Vries. Dit alles alleen om u een eerste indruk te geven van de overvloed van deze jubileumoogst.